På denne siden vil du som oppdretter finne informasjon om hvordan du går frem når du skal søke alvsrådet om godkjennelse av ditt valpekull, samt rutinen du skal følge etter at valpene er født.

Til oppdrettere i Norsk Schnauzer Bouvier Klubb

Oppdretternes rapporteringsrutiner for klubbens valpeliste

Midlertidig ordning for innmelding av kull

Det ser ut til å ta litt lengre tid før vi får alt på plass med nye rutiner for innmelding av kull enn planlagt, men det er bedre å gjøre jobben grundig enn å legge frem et hastverksarbeid. For at dette ikke skal gå ut over oppdretterne i klubben har vi derfor en enkel midlertidig løsning. Denne består av et enkelt skjema som oppdretter fyller inn og sender direkte til webmaster@nsbk.no for publisering.

Praksisen med godkjenning av kull har opphørt, men oppdretter er pålagt å oppgi sannferdige opplysninger om kullet. NKKs krav skal følges, og hvilke av klubbens anbefalinger som oppfylles skal fremkomme. Klubbens retningslinjer for den enkelte rase finner du her: https://nsbk.no/avl-generelt/

Skjema for innmelding av kull:

Forenklet-kullinnmelding

Når valpene er født

Oppdretter melder ifra til Webmaster om antall fødte valper av hvert kjønn. Oppdretter melder også ifra om innmeldte kull der tispen går tom, slik at kullet kan tas ut fra valpelisten.  Kull kan bli strøket fra listen på hjemmesiden hvis Webmaster ikke mottar melding fra oppdretter i rimelig tid etter at valpene var ventet.

schnauzer valp nsbk

Når valpene er solgt

Oppdretter melder ifra til raserepresentanten når alle valpene er solgt, slik at kullet tas ut av valpelisten.
Hvis raserepresentanten ikke mottar noen melding om kullets “status” fra oppdretter blir kullet automatisk strøket når valpene er 10 uker gamle.

Informasjon til NYE oppdrettere

Er du ny oppdretter av en rase? Da ber du raserepresentanten om å sende mail til styret om at du er ny. Du skal ikke sende beskjed til webmaster.

Pass på at du får med følgende opplysninger

  • Kennelnavn
  • Oppdrett av rase
  • Innehaver
  • Adresse
  • Epostadresse
  • Hjemmesideadresse
  • Telefon
  • Mobil